Apteekin palvelut

Tarjoamme asiantuntevaa palvelua lääkehoidon alalla. Kunnia-asianamme on saada asiakkaamme hyötymään lääkehoidoistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Apteekin sydän-, diabetes- ja astmayhdyshenkilöiden puoleen voit kääntyä erityistilanteissa. Osaava ja palvelualtis henkilökuntamme on käytettävissänne myös muiden tuotteiden valinnassa. Tule tutustumaan laajaan tuote- ja palveluvalikoimaamme!

Lääkeneuvonta

Itsehoitolääkkeiden ja muiden tuotteiden käytön neuvonta sekä reseptien toimitus ja niihin liittyvä lääkeneuvonta ovat tärkeimpiä palvelujamme. Opastamme myös edullisemman lääkehoidon valinnassa.

Palveluksessasi ovat myös asiantuntevat astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilömme.

Reseptien uusiminen

Terveyskeskuksesta saadut reseptit tulee ensisijaisesti viedä itse uudistettavaksi terveyskeskukseen. Näin terveyskeskussa voidaan arvioida lääkehoidon tarpeellisuutta ja tehoa. Reseptien uusintaan tulee varata yksi tai kaksi viikkoa, riippuen siitä onko kyseessä paperinen vai sähköinen resepti (eResepti uusitaan yhdessä viikossa). Uusittavien reseptien mukana tulee toimittaa asianmukaiset seurantatulokset (esimerkiksi verenpaineseuranta, diabeteksen omahoitovihko).

Muualta kuin terveyskeskuksesta saatujen lääkkeiden uusiminen on mahdollista tietyissä tapauksissa myös apteekin kautta riippuen siitä, mitä lääkärin kanssa on sovittu.

Lääkkeiden yhteisvaikutusseuranta

Yhteisvaikutusseuranta pienentää edelleen haitallisen lääkkeiden yhteisvaikutuksen riskiä. Voimme kuitenkin seurata vain niiden lääkkeiden välisiä yhteisvaikutuksia, jotka on hankittu apteekistamme. Seuranta on maksuton palvelu. Palvelemme myös tarkistamalla onko ilmoittamillasi lääkkeillä yhteisvaikutuksia.

Avainasiakkuus

Tervetuloa Avainasiakkaaksemme. Voit liittyä Avainasiakkaaksemme käymällä apteekissamme ja täyttämällä Avainasiakassopimuksen. Saat hyötyä mm. Avainasiakastarjouksista ja ostokertymän mukaisesta alennuksesta ei lääkkeellisten tuotteiden ostoista. Ks. lisätietoa:

Avainasiakasjärjestelmän tietosuojaseloste, sopimuspohja ja säännöt.

Tietoa kanta-asiakkuuden muuttumisesta Avainasiakkuudeksi.

Jos olet aiemmin liittynyt kanta-asiakkaaksemme ja haluat jatkaa Avainasiakkaana, muutos ei edellytä Sinulta toimenpiteitä.

Palvelupiste

Palvelemme Pyhärannan alueen asukkaita ja matkailijoita Pyhärannan Salen tiloissa toimivasta palvelupisteestä (entiseltä nimeltään lääkekaapista). Sieltä voit ostaa itsehoitotuotteita, joskin valikoima on suppeampi kuin apteekissa.

Lääkejätteet

Onko lääkekaappiin kertynyt vanhentuneita lääkkeitä? Lääkejätepalvelumme huolehtii lääkejätteesi asianmukaisesti hävitettäväksi. Siten ympäristömme on turvallisempi myös tulevaisuudessa. Tutustu ohjeeseen, miten käyttämättömät lääkkeet kannattaa käsitellä kotona ennen apteekkiin viemistä (Käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin – ohje (pdf)).

Tositepalvelu

Jos tarvitset tositteita vakuutusyhtiölle, työpaikkakassalle tai Kelalle, mainitse siitä asiakaspalvelijallesi. Tositepalvelumme auttaa Sinua.

Tiedotuspalvelu

Tiedotuspalvelumme välittää tietoa esimerkiksi tuotteistamme, ajankohtaisista asioista ja palveluistamme, joista toivomme olevan hyötyä Sinulle. Palveluun kuuluu tämän sivuston lisäksi muun muassa asiakastilassamme oleva suuri Infopaneeli.

Mikrospirometriamittaus

Kiinnostaako keuhkojesi toimintakyky? Teemme mikrospirometriamittausta, jonka avulla saat lisätietoa keuhkojesi toiminnasta.

Laiva-apteekki

Laiva-apteekit tulee tarkastaa säännöllisesti. Tarkastuspalvelumme pitää laiva-apteekkisi ajan tasalla. Teemme tarkastuksia tilanteen mukaan joko maissa tai laivalla. Tarvittaessa voimme myös auttaa Sinua perustamaan asianmukaisen laiva-apteekin.

Lääkkeiden toimituspalvelu

Lääkkeiden toimituspalvelumme helpottaa palvelukotien henkilökunnan työtaakkaa.

Omavastuurajan seuraaminen

Onko lääkkeiden vuotuinen omavastuuraja ylittynyt? Lisäkorvauspalvelulla helpotamme asiointiasi. Saat SV-korvattavat lääkkeesi suoraan apteekistamme maksamalla vain 2,50 euron lääkekohtaisen omavastuun. Omavastuuseurantapalvelullamme olet tietoinen omavastuusummasi karttumisesta. Siten pystyt arvioimaan, koska omavastuurajasi ylittyy. Huomioithan, että pystymme seuraamaan vain apteekissamme maksettuja omavastuita. Jos haluat seurata lääkekulujasi Miinuskirjan avulla, halutessasi voimme säilyttää kirjan apteekissa.