Apteekin palvelut

Tavoitteenamme on saada asiakkaamme hyötymään lääkehoidoistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Apteekkimme tuotevalikoimaan kuuluu lääkkeiden lisäksi laaja valikoima ravintolisiä ja täydennysravintovalmisteita, sidetarvikkeita, suuhygienia- ja hampaidenhoitotuotteita, luontaistuotteita sekä ihonhoitotuotteita. Henkilökuntamme opastaa sinua näiden tuotteiden valinnassa ottaen huomioon muut käyttämäsi lääkkeet, sillä monilla itsehoitotuotteilla on yhteisvaikutuksia reseptilääkkeiden kanssa.

Lääkeneuvonta

Itsehoitolääkkeiden ja muiden tuotteiden käytön neuvonta sekä reseptien toimitus ja niihin liittyvä lääkeneuvonta ovat tärkeimpiä palvelujamme. Opastamme myös edullisemman lääkehoidon valinnassa.

Palveluksessasi ovat myös asiantuntevat astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilömme.

Reseptien uusiminen

Apteekki voi tietyin edellytyksin välittää sähköisten reseptien uusintapyyntöjä lääkärille. Sähköisen reseptin uusintapyyntöjä voidaan välittää vain terveyskeskukseen. Uusintapyynnön tekeminen edellyttää henkilökohtaista käyntiä apteekissa eikä sitä voi tehdä puhelimitse.

Muualta kuin terveyskeskuksesta saatujen lääkkeiden uusiminen on mahdollista tietyissä tapauksissa myös apteekin kautta riippuen siitä, mitä lääkärin kanssa on sovittu.

Lääkkeiden yhteisvaikutusseuranta

Yhteisvaikutusseuranta pienentää edelleen haitallisen lääkkeiden yhteisvaikutuksen riskiä. Voimme kuitenkin seurata vain niiden lääkkeiden välisiä yhteisvaikutuksia, jotka on hankittu apteekistamme. Seuranta on maksuton palvelu. Palvelemme myös tarkistamalla onko ilmoittamillasi lääkkeillä yhteisvaikutuksia.

Verkkoapteekki

Avainasiakkuus

Tervetuloa Avainasiakkaaksemme. Voit liittyä Avainasiakkaaksemme käymällä apteekissamme tai tulostaa ja täyttää Avainasiakassopimuksen. Ks. lisätietoa:

Avainasiakasjärjestelmän (sopimuspohja ja säännöt)

Lisätietoja Avainasiakkuudesta (tietosuojaseloste)

Palvelupiste

Palvelemme Pyhärannan alueen asukkaita ja matkailijoita Pyhärannan Salen tiloissa toimivasta palvelupisteestä. Sieltä voit ostaa itsehoitotuotteita, joskin valikoima on suppeampi kuin apteekissa.

Lääkejätteet

Onko lääkekaappiin kertynyt vanhentuneita lääkkeitä? Lääkejätepalvelumme huolehtii lääkejätteesi asianmukaisesti hävitettäväksi. Lääkejätteen lajittelupisteen löydät apteekista kassojen takaa. Siten ympäristömme on turvallisempi myös tulevaisuudessa. Tutustu ohjeeseen, miten käyttämättömät lääkkeet kannattaa käsitellä kotona ennen apteekkiin viemistä (Käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin – ohje (pdf)).

Lääkkeiden toimituspalvelu ja kotiinkuljetus

Lääkkeiden toimituspalvelumme on tarkoitettu palvelukodeille helpottamaan  henkilökunnan työtaakkaa. Lääkkeiden kotiinkuljetus on apteekkimme maksullinen palvelu ja se on tarkoitettu yksityisille asiakkaillemme; toimitamme lääkkeitä pääsääntöisesti kaupunkialueelle arkisin klo 10-16. Kotiinkuljetuksen hinta on 10 euroa. Ostokset voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla kannettavalla maksupäätteellämme.

Koneellinen annosjakelu

Koneellinen annosjakelu on apteekkimme tarjoama maksullinen palvelu, jossa apteekki toimittaa säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit pakattuina kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jokaiseen pussiin on merkitty selkeästi muun muassa lääkkeiden ottopäivämäärä ja -ajankohta. Palvelu on tarkoitettu yksittäisille henkilöille, palvelutaloille ja kotisairaanhoitoon. Palvelun tavoitteena on parantaa lääketurvallisuutta, vähentää lääkkeiden tekniseen jakeluun kuluvaa aikaa ja tuoda säästöjä lääkekustannuksiin.

Apteekkimme on hyväksytty Varhan koneellisen annosjakelun palveluntuottajaksi, joten maksuvälineenä käy myös Varhan myöntämä palveluseteli. Kun Sinulle on myönnetty palveluseteli, voit ottaa itse, tai pyytää hoitajaa ottamaan yhteyttä apteekkiimme.

Liikkujan apteekki