Linkkivinkkejä

Internetistä löytyy runsaasti myös mm. lääkkeitä, terveyttä sekä hoitoja käsitteleviä sivuja. Kaikilla sivuilla tieto ei kuitenkaan ole nykyisten käytäntöjen ja suositusten mukaista. Ohessa joitakin linkkejä, joista saa luotettavaa tietoa ja joiden toivomme hyödyttävän myös Sinua. Löydät linkeistä myös paljon muuta mielenkiintoista asiaa.

Antidoping.fi Tärkeää tietoa kaikille urheilijoille ja valmentajille. Sivulta löytyy mm. luettelo kielletyistä aineista ja menetelmistä urheilussa.

Apteekkimuseo Muistatko millainen apteekki oli silloin ”ennen vanhaan”? Vai oletko edes elänyt silloin? Nyt Sinulla on mahdollisuus verestää muistiasi, tai tutustua vanhan ajan apteekkiin.

Astmatesti.fi Askarruttaako hengitystieoireilu tai haluatko lisätietoa astmasta. Sivustolla voit muun muassa tehdä astmatestin. Testistä on oma versio myös lapsille.

Dopinglinkki.fi Kannattaa ottaa selvää, ennen kuin käyttää. Tietoa dopingaineiden vaikutuksista elimistöön, sekä käyttäjien kokemuksia.

Ensiapuohjeet (SPR) Koskaan ei tiedä, milloin ensiaputaitoja tarvitsee. Sen takia ohjeita kannattaa silloin tällöin kerrata.

Elintarvikkeiden pakkausmerkinnät Tuoteselosteet sisältävät runsaasti hyödyllistä tietoa, mutta sitä pitää osata myös tulkita oikein. Ladattavissa myös pakkausmerkintäopas.

Evira Askarruttaako ruoan lisäaineet tai muut elintarvikkeisiin tai ravintolisiin liittyvät kysymykset. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on juuri näitä kysymyksiä varten.

Fineli Kiinnostaako mitä syöt? Hyvää tietoa elintarvikkeiden koostumuksista. Oiva apu muun muassa ravitsemuksestaan kiinnostuneille, diabeetikoille ja kevyempää ruokavaliota tavoitteleville.

Glu.fi Onko sinulla tai perheenjäsenellä keliakia? Luontaisesti gluteenittoman nettiyhteisön sivustossa runsaasti tietoa ja vinkkejä aiheesta.

KanTa – Kansallinen TerveysarkistoTerveysarkistoon kuuluvat seuraavat terveydenhuollon valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut: sähköinen resepti (eResepti) kansallinen Lääketietokanta sähköinen potilastiedon arkisto (eArkisto) kansalaisten omien resepti- ja potilastietojen katselu verkossa. Voit lukea lisätietoa palveluista, niiden rakentamisesta sekä käyttöönoton aikatauluista.

Kela Tietoa lääkekorvauksista ja muista etuuksista.

Käypä hoito -suositukset Valtakunnallisia hoitosuosituksia, joiden avulla voidaan parantaa hoidon laatua ja vähentää hoitokäytäntöjen vaihtelua. On kuitenkin tärkeä huomata, että aina sairautta ei voida hoitaa näiden suositusten mukaan.

Lääkeopas Hyvää tietoa eri lääkevalmisteista.

Matkailijan lääkkeet Oletko lähdössä matkalle? Tästä linkistä löydät tietoa esimerkiksi siitä, mitä asiakirjoja kannattaa varata mukaan, ja mitä täytyy ottaa huomioon lääkevalmisteiden maahantuonnissa.

Matkailijan terveysopas Matkailijalle arvokasta tietoa matkustamiseen liittyvistä terveysasioista.

Myrkytystietokeskus Joka kodin – erityisesti lapsiperheiden sivusto. Puhelinnumero kannattaa laittaa myös kännykkään. Sivustolta löytyy tietoa mm. lääkeaineiden yliannostuksesta, lääkehiilen antamisesta, kasvien ja sienten myrkyllisyydestä ja sinilevästä. Keskuksen toimialaan ei kuitenkaan kuulu mm. eläinten myrkytykset, lääkkeiden yhteisvaikutukset tai sivuvaikutukset.

Pakkausselosteet (Fimea) Oletko kadottanut lääkkeesi pakkausselosteen, tai haluaisitko selata tietyn lääkevalmisteen pakkausselostetta. Tästä linkistä löytyy pakkausselosteet ja muutakin tietoa lääkevalmisteista.Pakkausselosteet myös kuunneltavina äänitiedostoina löytyvät Lääkeinfo.fi -sivuilta.

Siitepölytiedote Ajankohtaista tietoa siitepölytilanteen kehittymisestä Suomessa.

Stumppi.fi Haluaisitko lopettaa tupakoinnin? Oheisessa sivustossa on asiaa, josta voi olla hyötyä. Tule käymään, kun päätös on kypsynyt: valitaan yhdessä sopivat apuvälineet tueksesi. Suomen

Sydänmerkki Auttaa valitsemaan sydänystävällisempiä elintarvikkeita. Tietoa sydänmerkistä, sekä luettelo sydänmerkin saaneista tuotteista, eli hyvistä valinnoista.

Teratologinen tietopalvelu Lääkkeiden käyttö raskauden aikana on monia tulevia äitejä kiinnostava aihe. Periaatteena on, että odotusaikana vältetään ns. turhaa lääkkeiden käyttöä, ja kaikki lääkkeet eivät lainkaan sovi odottaville äideille. Sairauksien hyvä hoito on kuitenkin tärkeää myös raskaana ollessa. Tällöin lääkkeiden käytöstä on tärkeää kysyä esim. omalta lääkäriltä tai apteekista. Oheisesta linkistä löytyy myös ajankohtaista neuvontaa.

Terveydeksi! Voit tutustua ja selata suosittua Terveydeksi! -lehteä myös verkossa. Lehdessä on runsaasti asiaa muun muassa terveydestä, sairauksista ja lääkkeistä. Lehden uusimman painoksen paperiversio on jaossa apteekissamme ilmestymispäivästä eteenpäin (rajallinen erä).

Terveyskirjasto Oletko kiinnostunut terveyteen tai sairauksiin liittyvistä asioista. Suomen julkiset ja yksityiset terveydenhuollon toimijat tarjoavat Sinulle elektronisen Terveyskirjaston ainakin vielä toistaiseksi ilmaiseksi.

Ulkoasiainministeriö Hyvää tietoa matkailijalle mm. kohdemaan tilanteesta ja matkustusasiakirjoista. Täältä löydät myös kohdemaan Suomen edustuston yhteystiedot.

Uusikaupunki Paljon tietoa kauniista kaupungistamme. Sivuilla mm. tiedotuksia lääkäripalveluiden päivystysajoista pyhäpäivinä.

Väärennös vai ei? Lääkeväärennös on vakava asia – varsinkin käyttäjälle. Lisätietoa lääkeväärennöksistä kiinnostavasti esitettynä. Tiedon tuottajana Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea).